Idag serverades det en mycket god och klimatsmart pastarätt hemma hos oss. Det var ett riktigt seriöst långkok i form av köttfärssås på vildsvinsfärs med massor av tomat, lök, morot och selleri som maken låtit koka under eftermiddagen. Dessutom gjorde han slag i saken av våra planer på att göra egen pasta. När jag kom hem låg pastadegen på durumvete och lokalproducerade ägg och väntade på att kavlas ut. Vi hjälptes åt att kavla och skära den i pastamaskinen till den finaste tagliatelle.

Ur ett klimatperspektiv är det nog svårt att göra en pastarätt innehållande kött mera klimatsmart än denna. T.o.m. jag gav med mig och tog två matskedar av köttsåsen. Sedan får jag stå ut med att få kritik från strikta veganer som tycker att jag är inkonsekvent i min inställning till att vara vegetarian. Det är jag väl, men att äta vilt känns ok för mig. Speciellt i en sådan blygsam mängd. Gott  var det också!

Färsk pastaFärsk hemgjord pasta