Jag önskar att jag kunde säga att de miljövänliga värmeljusen utan aluminium och som istället har koppar av glas och refillpuckar av stearin är fantastiskt bra. Men tyvärr, jag är inte imponerad. Det är en produkt som kräver en hel del vidareutveckling om den ska slå. En lat människa som jag vill inte behöva kämpa bort stearinresterna i glaskopparna varje gång det är dags att byta ljus. Det fastnar alldeles för mycket rester på kanterna. Jag har testat att skrapa med kniv, skölja med varmt vatten och lägga kopparna i hett vatten. De två senare alternativen känns ju i sig inte särskilt miljövänliga. Det blir nog att jag kommer att använda refillerna i vanliga begagnade aluminiumkoppar. Jag tror att det kommer att fungera bättre. Kanske är det den bästa lösningen att ha en lite kraftigare aluminiumhållare som fungerar att använda om och om igen.

Både klimatsmart och användarvänligt hade uppskattats. Detta var inte lysande … Jag kommer att bevaka utvecklingen!

Ekoljusen