I början på veckan blev jag kontaktad av en reporter på Expressen som hittat min blogg och ville intervjua mig för en artikel till Expressen Klimat. Jag blev minst sagt förvånad att hon hittat just min blogg för den är ju väldigt anspråkslös och jag har inte varit särskilt aktiv på sista tiden. Men såklart ställer jag upp om jag får frågan.

Bortsett från att jag blev lite felciterad kring min inställning till att flyga så är jag nöjd med artikeln. Jag har inte slutat flyga helt. Det funkar för det första inte med mitt jobb där jag har en global roll och resor är oundvikliga. Sen händer det att jag flyger även privat. Totalt har det blivit 6 privata flygresor de senaste 10 åren. Men min poäng är att jag verkligen försöker minimera mitt flygande och weekendresor till London finns inte på min agenda. Och det är enligt min mening alldeles för billigt att flyga.

I huvudsak har jag fått mest positiv respons på artikeln, både från kollegor och vänner. Det som jag gillade mest med artikeln är att den har en positiv ton. Det finns en tanke med mitt alter ego Klimatglad som är en ordlek med tre viktiga ord för mig; klimat, mat och glad. Jag tror mycket på att man skapar förändring i det lilla och mitt motto är ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

Och med två barnbarn i familjen är jag mer taggad än någonsin att vara positiv, skapa en hållbar livsstil och kan jag inspirera andra känns det gott i hjärtat! <3

Expressen