Mitt förhållande till mat börjar mer och mer likna en trotsig tvååring, d.v.s. ”kan och vill själv”. När ungdomarna ber mig köpa hem müsli så köper jag inte müsli utan jag gör müsli. Jag har numera börjat ifrågasätta alla typer av färdiga produkter. Många av dem har jag tidigare köpt rent slentrianmässigt, som t.ex. müsli.

Det är ju inte alls svårt att göra egen müsli, dessutom kan man skräddarsy den för den egna smaken. I helgen gjorde vi en egen variant på Sébastien Boudets recept från boken Den franske bagaren. Havregryn, rågflingor, pumpakärnor och solroskärnor rostades långsamt i ugnen (på eftervärmen efter ett bak för att inte dra en massa extra energi) med lite råsocker och honung. När detta svalnat blandades torkad mango och aprikos i. Enkelt och gott. Jag är helt färdig med färdigmaten!

Musli