Idag fick vi lite oplanerat lunchgäster och jag skulle laga till något vegetariskt. Samtidigt så pågår projektet ”Handla Mindre Mat” och då gäller ju att använda det som finns hemma. Påsen med kamutvete, som vi köpt hem vid något tillfälle utan att ha den blekaste aning om vad vi skulle göra med den, levde med andra ord farligt. Dessutom känns det verkligen onödigt att både ha tre olika sorters ris och sedan dessutom hel dinkel och kamutvete hemma samtidigt. Men vad gör man då med kamutvete? Jag inbillade mig att man kan använda det ungefär som dinkel och blev efter lite googlande inspirerad till följande matiga och vegetariska sallad.

 

 

 

 

 

 

Kamutvetesallad 4 personer

2 dl kamutvete
200 gram fetaost
1,5 dl soltorkade tomater
2 dl oliver
1 förpackning kokta kikärter eller bönor av valfri sort
basilika
3 msk olivolja
salt och peppar

  1. Koka kamutvetet enligt anvisningarna. Låt svalna.
  2. Skär fetaosten och tomaterna i bitar och blanda i vetet tillsammans med olivolja.
  3. Tillsätt avrunna bönor eller kikärter samt oliverna.
  4. Toppa med basilika, helst färsk förstås. Salta och peppra.

Ät och njut!