Vissa saker har jag väldigt svårt att ta mig för, t.ex. att göra mig av med tidningar och böcker. Jag har alltid läst mycket och omgivit mig med mängder av böcker, och en hel del tidningar. Sedan jag började läsa digitalt har inflödet, i alla fall av böcker sjunkit till ett minimum. Tidningar dråsar det däremot fortfarande in en hel del, trots att vi för länge sedan skippat dagstidningen. Det är facktidskrifter, golftidningar, medlemstidningar  och diverse gratistidningar. De hamnar ofta i en hög och jag går och tittar skamset på dem. Jag borde ju läsa dem. Jag vill ju läsa dem. Men det händer inte …

Under julhelgen fick jag lite tid och energi att göra första rejäla utrensningen på ett tag. Jag öppnade åtminstone varje tidning och bläddrade snabbt igenom innehållet. Någon enstaka artikel sparade jag för framtida läsning. Numera kan man ju enkelt ta ett foto och spara artikeln i ett digitalt format. Och än så länge har jag gott om digitalt utrymme.

Totalt fick jag ihop 17 kg tidningar som jag inte kommer sakna ett dugg. Nu får jag verkligen se till att rensa oftare. Ju längre jag drar på det desto värre blir det ju bara. Men det är en hård kamp mellan samlaren och minimalisten inom mig.

Tidningstravar

Utrensning pågår