Jag kan inte låta bli att bli irriterad på de moderna kaffemaskinerna med kapslar. Snacka om onödiga prylar som dessutom genererar en hel del avfall. Att dricka gott kaffe är absolut viktigt för mig. Mitt favoritkaffe bryggs i pressokannan, helst med nymalda bönor förstås. I argumenten för att köpa en maskin med kapslar kan man läsa: ”Fördelarna med kaffekapslar, tekapslar eller chokladkapslar är många: Det är snabbt, enkelt, gott och som gjort för den moderna människan.” Det är ju så otroligt svårt och tidskrävande att göra kaffe och te eller hur …

Med risk för att bli stämplad som snål och omodern miljömupp så håller jag fast vid traditionella metoder att göra kaffe från grunden. På det sättet får jag gott ekologiskt kaffe och slipper belasta miljön i onödan. Och dessutom blir det bra mycket billigare. Enkelt val för mig!

Foto från Fotoakuten
http://www.fotoakuten.se/