Jag har förmånen att ha ett arbete som är fritt och flexibelt. Det skapar också möjligheter att jobba hemifrån ibland. Vid tillfällen när det är mycket att göra och extra viktigt med lite lugn och ostördhet, då är det skönt att kunna sitta hemma. Störningsmomenten blir definitivt färre och det är lättare att styra sin tid. I fredags hade jag just en sådan dag. De få möten som fanns i kalendern kunde klaras av per telefon. Med moderna hjälpmedel som webex går det även att dela datorskärm med personer som inte befinner sig på samma plats.

Just modern kommunikationsteknik är väl det som bidrar mest till möjligheterna att arbeta på andra ställen än på kontoret. Att arbeta hemma någon dag ibland ger också lite miljömässiga fördelar genom att jag slipper transportera mig och jag kan laga min egen klimatsmarta lunch. Dessutom brukar jag tillåta mig att hoppa över duschen dessa dagar och det är ju helt ok att sitta och jobba i mjukiskläderna. Summerat blir det alltså besparingar både i tid och pengar och för miljön.