Vid det här laget har jag sprungit runt i rätt många olika affärer under november och december i jakten på ekologiska pepparkakor. Förra året har jag inget minne av att det var så särskilt svårt att hitta dem. I år har jag letat på Willys, Coop, City Gross och Ica, dessutom på lite olika platser. Jag har fått tips av bloggläsare att Nyåkers pepparkakor skulle gå att köpa på Willys och Hemköp, dock utan framgång i de butiker jag besökt. Först idag när  jag av en händelse handlade på Willys i Lund hittade jag de eftertraktade julkakorna. Äntligen! Tänk att det ska vara så svårt …

Det känns verkligen tramsigt att springa runt och leta pepparkakor i juletider. En lösning hade förstås varit att baka själv, men med vuxna barn och hur mycket som helst annat att göra har ett pepparkaksbak rätt låg prioritet. Kanske nästa jul om julkakorna är lika svårfångade då …

Ekopepparkakor