Ledigheten i augusti inleddes med en resa upp till Dalarna och Stockholm för att gå på bröllop och hälsa på släkten. Tyvärr med bil eftersom tåg inte hade fungerat för vår resrutt och med den packning vi tre personer behövde. Men det som var bra med att åka bil var att det fanns möjlighet till lite ekoshopping.

Vi inledde Stockholmsbesöket med att bege oss till rågbrödsbageriet Green Rabbit på Tegnérgatan i Stockholm som jag blivit rekommenderad. Det startades av välkände Mathias Dahlgren och Martin Berg. Något brödköp blev det tyvärr inte, men jag passade på att köpa lite mjöl. 3 kg virvelmjöl dinkel och 1 kg rågmjöl från Warbro Kvarn och 1 kg hel vit emmer från Gutekorn.  Lite andra sorter än jag hittar här hemma i Skåne. Jag var mycket nöjd och belåten och det märktes tydligen på mig. ”Du ler med hela ansiktet”, sa min 11-åriga kusindotter. Ja, så är det nog! 🙂

Green Rabbit

Ett stenkast från Green Rabbit hittade vi en liten trivsam ekobutik. Jag var förstås tvungen att gå in och snegla lite på sortimentet. Saltå Kvarn, Kung Markatta, Urtekram m.fl. ekomärken så långt ögat kunde nå är en vacker syn. En sådan kvartersbutik hade jag gärna haft.

EkoaffärenBaraeko

Sen åkte vi ut till ett av mina favoritställen, Rosendals Trädgård, där vi flanerade runt och lät oss inspireras av odlingar och växthus och njöt av lite finfika. Vilken underbar oas mitt i stan!

VäxthusRosendal

På vägen hem från Stockholm blev det ett snabbt besök på Saltå Kvarn i Järna för att handla pasta och torkad frukt. Och så mera mjöl såklart. Mycket mera mjöl …
10 kg vetemjöl special, 10 kg fullkornsdinkel och 10 kg grovt rågmjöl lyckades vi stuva in. Nu har jag mjöl så jag klarar mig ett bra tag. Och jag ler fortfarande med hela ansiktet! 🙂

Saltå Kvarn