Den 6 februari är det Jobba hemma-dagen och min plan är att jobba hemifrån då. I mitt arbete har jag möjligheten att göra det då och då. Senast gjorde jag det faktiskt igår. Jag hade mycket att göra och passade därför på att sitta hemma i lugn och ro. Just att få vara ostörd är skönt ibland. 1-2 dagar i månaden brukar det bli som jag utnyttjar den möjligheten. Mer än så blir praktiskt svårt eftersom mitt arbete förutsätter många möten och mycket kommunikation med mina kollegor.

Att jobba hemma har många praktiska fördelar. Jag sparar in nästan 2 timmars pendling, tid som kan användas till annat. Rent miljömässigt är besparingen inte så stor eftersom jag åker buss. Fast bussen blir förvisso lite lättare om jag inte åker med … För de som kör bil är besparingen på miljön mera uppenbar förstås.

Hemarbete innebär också att jag kan hoppa över duschen och det går alldeles utmärkt att sitta och jobba i myskläderna. Eftersom det var en vacker vinterdag igår, så tog jag mig faktiskt också tid att gå en kort promenad på lunchen. Sådant blir det sällan tid till när jag jobbar på kontoret.

Men idag är det en vanlig dag igen. Nu lite frukost och sedan en snabb promenad till bussen. Nästa gång jag jobbar hemma blir den 6 februari!