Äntligen så har de första fröna kommit i jorden! I odlingarna i de nyinskaffade pallkragarna kommer det om vädrets makter är med oss växa olika sorters sallad, lök, rädisor, morötter, kål m.m. Inne väntar fortfarande de mera värmekrävande plantorna som tomat, paprika, gurka och basilika på att få komma ut. Jag är också otålig! Vill komma igång på riktigt i trädgården.

Intresset att odla själv verkar var allmänt på uppgång enligt en artikel i Metro som jag läste häromveckan. Kanske är det ett ökande medvetande om gifter och tillsatser i de konventionella livsmedel vi köper. Ett sätt att slippa detta är att handla ekologiska varor, ett annat är att odla själv. Jag satsar på en kombination i år.

Att ha egna höns är tydligen också en trend just nu. Det är inte svårt som jag trodde att få tillstånd för det i ett villaområde. Några höns för husbehov brukar de flesta kommuner ge tillstånd till. Dock kan det kanske vara att utmana den goda grannsämjan i kvarteret lite väl hårt, särskilt om man skaffar en tupp också …

 

 

 

Första sådden täckt med fiberduk