Alla som är intresserade av bakning och matlagning borde lyssna på Sébastien Boudets Sommarprogram. Det är så inspirerande att lyssna på en person som drivs av en passion att baka gott, sunt och naturligt. Bara med naturliga råvaror utan tillsatser. Vetskapen om alla tillsatser som finns i köpt bröd, och de som inte ens deklareras för att de anses ”försvinna vid gräddningen” gör mig mycket tveksam till att köpa bröd från industriella bagerier. Det är så mycket värt att själv ha kontrollen över råvarorna och jag kommer framöver också att vara ännu mera noggrann med dessa.

Hur inspirerad blev jag då av Sébastien? Jo, jag inhandlade ekologiskt vetemjöl utan tillsatser och oraffinerat Atlantsalt. Med det som bas gjorde jag två lite mindre bröd jästa i rumstemperatur och ett stort kylskåpsjäst valnötsbröd. Samma deg, olika bröd men båda väldigt goda!

Hembakat, ekologiskt och helt utan tillsatser. Dessutom underbart gott!

 

 

 

Sommar med Sébastien Boudet:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=5127848