Åtta månader har nu gått sedan jag bestämde mig för att gradvis börja lägga om livsstil och samtidigt blogga om det. Som jag kommenterat flera gånger var jag inte då beredd på kraften och beslutsamheten som kommer ur själva bloggandet och hur det påskyndar själva förändringen. Mitt råd till alla som vill åstadkomma en förändring i sina liv är alltså att börja skriva om den. Det skulle kunna gälla allt från att komma i form till att börja en ny karriär. Bloggen är ett kraftfullt verktyg och dessutom är det så himla kul att skriva. Jag har roligt varenda dag och har lärt mig massor! Att detta faktiskt är inlägg nummer 300 är helt otroligt!

De senaste månaderna har jag också fått mer och mer kontakt med andra bloggare och nätverk. Jag följer att antal sådana, främst genom Facebook och det är ett antal som följer min blogg. Det är så intressant att läsa andra inlägg och jag brukar dela vissa till min egen Facebook-sida. Jag ska också generellt försöka hinna läsa lite mera, både böcker och artiklar. Det finns många intressanta områden att fördjupa sig i.

Annars har den senaste månaden mycket handlat om att komma tillbaka till de vanliga rutinerna efter semestern. Det sker ju oftast steg för steg. Nu är vi väl ungefär tillbaka där vi var innan semestern, d.v.s. vi åker huvudsakligen buss till jobbet, gör veckomatsedel och veckohandlar. Även matlådorna till lunch börjar bli rutin igen. I stort sett all mat vi köper är ekologisk och så ofta det går närproducerad. Utmaningen är mjölkprodukterna. Vi måste just nu köpa laktosfria produkter och det finns tyvärr inga ekologiska alternativ.

Nu ser jag fram emot nya utmaningar och mål att sätta upp under hösten. Fokus tror jag kommer att ligga mycket på att leta nya inköpsställen för ekologiska och närproducerada produkter. Ett besök på Ängavallen kommer snart att planeras in. Ekologiska kläder är också ett område jag vill undersöka närmare. Kul ska det bli!