Jag har funderat på hur jag successivt ska kunna minska på användningen av plast och också minimera mängden produkter jag köper i plastförpackningar. Det är inte helt enkelt. En stor mängd produkter levereras just i plastförpackningar, burkar eller påsar. Jag köper alltid helst i lösvikt, men tyvärr är ofta ekovarorna förpackade för att hålla isär dem från de konventionella varorna. Man hade önskat att dessa förpackningar också var mera miljövänliga. Det finns ju faktiskt förpackningsmaterial av förnybara råvaror. På Green Matmarknad t.ex. tillhandahålles komposterbara Biobags för att packa frukt och grönt i. Jag köpte en rulle av dessa påsar och använder dem nu hemma istället för vanliga plastpåsar. De enda plastpåsar jag annars använder är Ziploc-påsar som jag använder för att frysa bröd i. Dessa kan diskas ur och användas flera gånger. Tydligen finns det även Biobags som går att återförsluta, men jag vet inte var man kan köpa dem.

Att använda plastpåsar blir lätt lite slentrianmässigt. Idag när vi skulle göra matsäck packade maken mackorna i papper. Har faktiskt inte tänkt på att göra det tidigare. Får helt enkelt köpa hem smörpapper för detta ändamål framöver. Bra matlådor som inte är gjorda av plast är något jag skulle vilja ha tag på också. Eftersom jag har matlåda med mig till jobbet i stort sett varje dag så är det angeläget. Fortfarande har jag några plastburkar kvar som jag använder, men många burkar som blivit klibbiga och ofräscha har jag rensat ut.  Och några nya plastburkar kommer inte handlas hem.

Biobag

Smörgåspaket