Jag tycker att detta är så kloka ord!

Förändringar tar ofta mycket längre tid än vi vill tro. Det är något jag inte minst har lärt mig i yrkeslivet och har stor respekt för. Förändringar måste ibland tillåtas ske i små steg, åtminstone inledningsvis. Att förändra sig själv är inte lätt, men det är den förändring som är lättast att styra och där man måste börja om man vill påverka andra människor.

Grundförutsättningen för en förändring är att det finns en motivation, en vision om att förändringen leder till något bättre. Temat för denna blogg är att diskutera hur vi kan skapa förutsättningarna för en bättre miljö och att hushålla bättre med de gemensamma resurser vi har. En person som inte anser att detta är betydelsefullt kommer inte heller vara motiverad att bidra.

Men om motivationen finns så är nästa steg att komma igång och göra något konkret. När det gäller bättre miljötänk så kommer en del förändringar innebära någon typ av uppoffring. Att handla ekologisk mat blir dyrare för hushållskassan. Men om det kombineras med att veckohandla och göra storkok, så kanske merkostnaden blir mindre. En långsiktig miljöbesparing blir det definitivt. I andra fall kan ett förändrat beteende spara både miljö och pengar. Att spara energi, låta bilen stå, sänka värmen i huset etc. är exempel på detta.

Nu är det äntligen fredag och dags för fredagsmys. Imorgon börjar planeringen av kommande vecka, då vi förhoppningsvis alla tar något litet steg mot ett större miljötänk. Ha en härlig helg!