Vad bra, men varför gör jag inte det oftare? Det är faktiskt inte så mycket som hindrar mig, mer än min egen bekvämlighet. Jag bor en kvarts promenad från busstationen, bussarna går var tionde minut på morgonen och kvällen och bussen stannar nästan precis utanför jobbet. Dörr till dörr tar det ungefär 60 minuter som inkluderar promenaden, 35 minuter på bussen och en  genomsnittlig väntetid på 5 minuter. Mot det kan ställas att det tar ungefär 25 minuter dörr till dörr om jag tar bilen.

Tiden till och från jobbet blir alltså ca 70 minuter längre per dag om jag väljer bussen istället för bilen. Det låter ju först som ganska mycket tid som ”går till spillo”. Men den extra tid det tar om jag väljer bussalternativet tillbringar jag ju PÅ bussen och då är jag faktiskt fri att göra precis vad jag vill. Jag kan sova, läsa, kolla mina mail eller bara sitta och fundera.

Tid är det enda vi har, säger Bodil Jönsson. Och det är ju en fråga hur vi använder den på bästa sätt.

Om man gör en ekonomisk kalkyl på detta så blir det ännu mera intressant!

Per arbetsdag:
Med bil: 30 km à 2 kr per kilometer = 60 kr (detta är lågt räknat)
Med buss (rabattkort): 2 x 24 kr = 48 kr

För en hel månad (21 arbetsdagar)
Med bil: 21 x 60 kr = 1260 kr
Med buss (månadskort): 580 kr

Summa summarum så kan jag alltså göra en utmärkt insats för miljön, spara en hel del pengar mot att jag får sova/läsa/fundera en timme extra per dag! Något att fundera på eller hur?

Faktum är att jag köpte ett månadskort direkt. Lika bra att gå ut hårt med en gång!