Igår när jag skulle veckohandla hade jag gett mig den på att BARA handla ekologiska varor. Och det lyckades, sånär som på två små burkar; riven pepparrot och röd currypasta. Där fanns det inga ekologiska alternativ. Men jag kände mig mycket nöjd och belåten när jag kom hem med mina kassar. Jag köpte en del ekologiska varianter som jag inte testat tidigare. T.ex. så hittade jag ekologisk parmesanost för första gången i affären. Det har kanske funnits tidigare utan att jag lagt märke till det. Men nu har jag ju slagit på EKO-radarn för fullt!

En vara som jag saknade i affären var lasagneplattor. Det finns ju ekologisk vanlig pasta så varför inte lasagneplattor. Vidare så kunde sortimentet av pålägg bli mycket bättre. Det finns två hårdostar, grevé och herrgård och någon dessertost. Hittade också ekologisk mozzarella, vilket kommer att köpas in till nästa pizzabak. Det finns också något enstaka paket med skivad skinka och en rökt korv. Ekologisk mjukost har jag inte hittat, finns det?  Ett område för förbättring! Gott pålägg är ett område jag skulle vilja ha lite bra idéer kring generellt. Jag vill å ena sidan dra ner på mängden charkuterivaror, men vill å andra sidan inte bara äta ost heller. Tacksam för lite tips!

 

Plan för kommande vecka

Med reservation för ändringar kommer veckans matsedel innehålla två köttdagar, två fiskdagar, en fågeldag och två vegetariska dagar. Det blir lite bättre balans än förra veckan. Idag väntar ett besök på Green Matmarknad, mer om det senare, och beroende på vad jag hittar för något kul där, så kan det dyka upp nya rätter på menyn.