Häromkvällen när jag skulle baka var det rätt mycket som distraherade mig. Det var OS-golf på TV och matlagning på gång parallellt med baket. Jag blandade ihop degen och lät den jäsa rätt länge innan första vikningen. Ja det vill säga, den jäste inte alls. Konstigt tänkte jag och upptäckte plötsligt en skål på köksbänken. Den som innehöll surdegen som aldrig blandats ner i degen. Inte konstigt att degen inte jäste …

Vad gör man då? Jo, det är bara att blanda i surdegen och betrakta den först ”jäsperioden” som autolys. Baket tog såklart betydligt längre tid på grund av min tabbe. Och eftersom klockan blev mycket så blev jag lite snål med jästiden. Men det blev fyra helt ok bröd ändå. Lite underjästa, men vackra. Och väldigt goda!

Bakslag
Oj,vad det jäser dåligt …

 

Okbröd
Klart godkända bröd, trots lite strul …