På väg hem idag passerade jag som hastigast City Gross för att bland annat köpa bananer. Döm om min förvåning när disken med bananer formligen svämmade över av ekologiska bananer. En liten hög konventionella bananer låg bredvid och skämdes. Jag var tvungen att dokumentera denna historiska händelse. Jag brukar lite elakt säga att de gånger man hittar ekologiska varor på City Gross är när det inte finns några konventionella att tillgå. Förvisso har de bättrat sig de senaste åren, men denna enorma mängd Krav-märkta bananer var inte vad jag väntade mig.

Jag var tvungen att jaga fatt en i personalen för att fråga: ”Är detta en ny drive, med så stor andel ekologiska bananer?”

Snabbt kom jag ner på jorden: ”Nej, det är en felleverans.”

Ja, det är nog så butiken ser det. Det blev fel. Men jag tycker att det blev rätt!

 

 

 

Bananer, bananer, bananer …