Onekligen börjar odlingssäsongen gå mot sitt slut och hösten etablerar sig på allvar. Men björnbärsbuskarna dignar fortfarande av bär som jag plockar av ett par gånger i veckan. Och det är gott om gurkor och tomater.  Idag kunde jag plocka in en rejäl skål med tomater plus den första gurkan från de plantor jag satte på friland. De som stått inne i gurkhuset har redan gett en riklig skörd. På friland tar det betydligt längre tid för gurkorna att växa till sig. Att odla gurka är en ny och intressant erfarenhet. Jag har insett att gurkor precis som tomater behöver något ordentligt att klättra på för att få lust att sätta frukt. Så fort spaljéerna kom på plats så började det dyka upp gurkor. En sak jag inte tänkt på är att gurkor är rätt taggiga när de är nyplockade. Inga vassa taggar men, de är täckta av små mjuka taggar. Gott är det att dagligen kunna servera nyskördade tomater och gurkor till middagen. Vi njuter!

Gurkan odlad på friland var också god