När barnen var små plockade jag en hel del bär, både egna i trädgården och på självplock. En av barnens favoriträtter var hemlagad bärkräm. Ikväll fick jag ett nostalgi-infall och bestämde mig för att göra kräm på björnbär. Ut i trädgården alltså för att plocka in lite björnbär. Det fick ske med ficklampa som belysning eftersom det redan var mörkt när jag kom hem. Hösten är definitivt här nu … Men jag hade bestämt mig för att plocka björnbär, och då gör jag det! 🙂

Väl inomhus igen så gjorde jag krämen på följande sätt:

7 dl björnbär
5 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl

  1. Koka upp bär, vatten och socker. Låt koka tills bären är mjuka, ca 5 minuter. Rör runt med en visp så att bären mosas. Ta kastrullen från spisen.
  2. Lös upp potatismjölet i lite vatten och blanda. Låt koka upp men inte mera.
  3. Häll upp krämen i en skål.
  4. Glöm inte det gamla husmorsknepet att strö socker på ytan så att krämen inte får skinn.

Ät och njut!

Receptet kan förstås varieras med olika typer av bär. Det är gott att blanda!

 

Fortfarande rykande varm björnbärskräm, garanterat ekologisk, fri från alla typer av tillsatser!