Igår njöt vi av det allra sista köttet vi köpte på Ängavallen. Vi helstekte en bit fläskkarré i ugnen och kunde konstatera igen att det är SKILLNAD på kött och kött! Fläskkarré har en tendens att få en lite fadd och unken smak. Men detta köttet smakade verkligen gott och bara smälte i munnen. Jag har svårt att tänka mig att köpa något annat nu. Då drar jag hellre ner köttkonsumtionen till ett minimum så att vi verkligen kan unna oss det allra bästa när vi väl äter kött. Bortsett från den goda smaken så tror jag att bara vetskapen att grisen vi äter har mått bra under sin livstid, och levt ett sådant liv som grisar ska göra, gör att det smakar ännu bättre. Vi njöt!

Kött, sås och potatis och hemkokt äppelmos. Gott helt enkelt!

 

 

 

 

 

Helstekt plommonspäckad fläskkarré

1,5 kg fläskkarré med ben
1 påse katrinplommon
1 tsk ingefära
salt, peppar

sås
stekskyn
grädde
3 msk smör
2 msk mjöl
salt och peppar

  1. Snitta köttet så att det blir fickor och fyll dessa med katrinplommon. Snåla inte!
  2. Lägg köttet på en bit aluminiumfolie ovanpå ett galler i en långpanna. Folien gör det lättare att samla upp den goda stekskyn. Salta, peppra och strö över ingefära. Stick in en stektermometer på det tjockaste stället. Stek i 175 graders värme tills innertemperaturen är 85 grader.
  3. Ta ut köttet och låt det ligga en stund innan det skärs upp.
  4. Smält smöret. Rör i mjölet och vispa ordentligt. Tillsätt stekskyn och så mycket grädde att såsen blir lagom tjock. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite köttfond.
  5. Servera med kokt potatis, grönsaker och äppelmos.

Ät och njut!