Denna helg bakades det med ett nytt recept (något modifierat förstås, måste alltid ändra lite :-)) från Pain de Martins bok. Rågsurdegsgrund, surdeg på fullkornsdinkel och sedan dinkel och vetemjöl i degen. Degen var ett kladdigt elände innan den hamnade på plåten, jag sa några väldigt fula ord, men det var det värt. Vilka härliga hål det blev i brödet! Mums!
Bakade på nästan uteslutande ekologiskt mjöl, de konventionella mjölsorterna börjar ta slut hemma. Ekologiskt mjöl sägs skapa bättre möjligheter för en livlig surdeg. Har för lite erfarenhet av detta sätt att baka för att kunna bedöma det fullt ut. Men det bubblade väldigt fint i min surdegsskål!
Brödet var hur gott som helst! Tack 🙂
Kul att ni gillar det!
Skär två skivor, ca 7 mm tjocka, av det här brödet. Rosta det så att det blir mörkbrunt och frasigt i kanterna. Bred på ett fint lager färskost med vitlök- och örtsmak, och toppa med några småkvistar av färsk timjan. Helt fantastiskt! Smakblandningen och konsistenserna är underbara.
Att man dessutom måste ta i för kung och fosterland för att lyckas skära upp en skiva av brödet, spär bara på tillfredsställelsen i att sedan få sätta tänderna i det.
Låter som en riktig supermacka! Antar att brödet blir odrygt hemma hos er också …