Okej jag medger, jag har totalt snöat in på det här med surdeg. Men det är ju så himla kul!

Att baka ljusa surdegsbröd har jag förstått är jakten på de perfekta hålen. När annars jagar man hål? Hål är något vi oftast undviker till varje pris. Vem vill ha hål i plånboken, i tänderna eller … Jag börjar få bättre kläm på hålen nu. Det gäller att bearbeta degen på rätt sätt och våga låta den vara kladdig.

Igår blev det en dubbel sats av dinkelbrödet. Jag utgår från Surdegs-Martins recept men bakar på rågsurdegsgrund istället för vete och tar lite mera mjöl, annars blir degen lite väl hopplöst kladdig. Till söndagskvällens goda guacamole-bricka och tomatsoppa passade brödet utmärkt. Och av sex bröd återstår det nu två, så jag har en utmärkt anledning av baka nästa helg också. Vilken tur!

Länk till surdegsbloggen som inspirerade mig att komma igång: http://paindemartin.blogspot.com/

Jag kan också rekommendera Martin Johanssons bok, Surdegsbröd – recept och tips från en hemmabagare