Superinspirerad av fredagens besök på Brödlabbet var jag ju bara tvungen att baka något i helgen. I lördags testade jag därför ett nytt recept ur Martin Johanssons bok nämligen Durumbrödet. För första gången rörde jag ihop en deg för hand. Annars brukar jag ju vara lat och blanda i assistenten. Men en deg till två bröd funkar faktiskt helt ok att blanda för hand. Det gäller dock att bara ha en hand nere i degen och hålla den andra handen ren. Kan bli VÄLDIGT kladdigt annars …

För en gångs skull följde jag receptet ordentligt sånär som när det gäller jäsningen. Det funkade inte den här gången att långjäsa i kylen över natten så jag jäste de utbakade bröden i rumstemperatur. Det blev två stora fina bröd med fin skorpa och god smak. Dock är jag inte nöjd med utseendet. Jag får inte bröden att spricka upp ordentligt. Kanske är jag för försiktig när jag snittar dem. Eller så är min utbakningsteknik inte den bästa. Lite trist att jag inte får till det. 🙁

 

Durumbröd, gott men fult