Det var ett tag sedan, närmare bestämt ett drygt halvår sedan jag la upp ett inlägg här. Men helt ärligt har jag varit rätt frånvarande de senaste tre åren. Det är ganska långt ifrån mina initiala ambitioner att lägga upp ett inlägg om dagen som jag gjorde när jag började blogga för ganska precis 7 år sedan.

Vad har då hänt på senaste tiden som tagit fokus från bloggen? Ja det är inte mindre intresse för klimat- och hållbarhetsfrågor, odling, klimatsmart mat och surdegsbröd. Det är minst lika viktigt, särskilt sedan våra två barnbarn föddes. Periodvis har jag faktiskt inte känt att jag har haft så mycket att ventilera. Jag har istället flitigt använt Instagram som är helt perfekt när man vill lägga upp något snabbt och spontant. Och även när jag egentligen har lust att skriva känner jag ofta att tiden inte räcker till och då måste jag prioritera.

Men nu har jag plötsligt en enorm lust att skriva igen och jag förstår precis varför. Jag är i samma situation som när jag började blogga, mitt i en stor förändring. Då blev bloggen ett sätt att bearbeta och reflektera kring mina frågor kring att välja en mer hållbar livsstil och hur det skulle gå till. Förändringen nu handlar om att lämna ett boende sedan 21 år, stort hus med massor med prylar och ge sig in i det okända och söka ett mindre hus med färre prylar.

Det jag upptäckte nu när jag skulle väcka liv i bloggen var att temat inte uppdateras längre och att bloggen därför måste designas om. Inte riktigt min grej så jag har fått konsultera IT-supporten (=maken). Det kommer ta lite tid innan allt är igång igen. Men skriva kan jag under tiden!