Sommartider är ju även grilltider. Maken är entusiastisk grillmästare och gott blir det. För att inte frestas att vräka i sig enorma mängder kött, som ju inte är så klimatsmart, gäller det att ha riktigt goda och mättande tillbehör till. Vi har testat några olika varianter i år baserade på det vi har i trädgårdslanden. Här kommer två av våra favoriter så här långt.

 

Grillpaket

 

 

Gör ett foliepaket ca 30 x 10 cm. Fyll det med valfria skivade rotfrukter, t.ex. potatis, morötter och rödbetor. Lite purjolök, broccoli, grönkål eller mangold passar också bra. Toppa med några rejäla smörklickar, salt och peppar samt valfri örtkrydda, helst färsk. Vik ihop paketet noga och lägg det på grillens översta hylla. Räkna ca 30 minuter.

 

Rostade rotfrukter

 

 

Skär valfria rotfrukter i tunna skivor, potatisen tunnast. Skär lök och paprika i bitar. Lägg i grillpanna och sätt den på grillen. Duscha med lite olivolja. När rotfrukterna börjar bli färdiga tillsätt en näve sockerärter skurna i bitar. Salta och peppra innan servering.

Båda rätterna kan varieras i all oändlighet beroende på vad man har hemma eller är sugen på. Eller vad trädgårdslandet har att erbjuda just idag.

Dagens skörd