Förra veckan firade jag både födelsedag och 5 månader som bloggare. Inte trodde jag för ett år sedan att jag skulle börja blogga. När jag väl gjorde det hade jag egentligen ingen aning vad jag skulle förvänta mig. Nu har jag svårt att tänka mig att inte blogga. Bloggen har blivit en naturlig del av min vardag, ett tillfälle att reflektera och fundera kring mitt liv och miljön i både stort och smått. Vad är då senaste månadens highlights?

  • Nu när det är odlingssäsong så kommer vi inte behöva handla lika mycket grönsaker. Sallad och potatis är vi just nu självförsörjande på. Ser fram emot att så småningom kunna skörda tomater, morötter och lök m.m.
  • Studentfesten vi höll gjordes med ett miljöfokus. Allt kött som serverades var vilt och vi valde ekologiska alternativ när det var möjligt.
  • Jag köpte ett mera miljövänligt maskindiskmedelfrån Tvättex. Det är märkt med Bra Miljöval!
  • Fina tygkassar är inhandlade så att vi kan minimera mängden plast- och papperskassar.
  • Vi håller på med en uppryckning vad gäller att källsortera. Nu sköljer vi ur alla förpackningar och samlar i en låda i köket för att sedan sättas ut i garaget för sortering. Snart är det nog dags att göra en första vända till återvinningscontainrarna.
  • Sommarkort är inhandlade till hela familjen plus ena sonen som flyttat hemifrån och hans flickvän. Så nu kan de komma hem till oss under hela sommaren och äta vegetariska söndagsmiddagar. Vi tog även bussen hela familjen när vi skulle besöka dem istället för att slentrianmässigt ta bilen. Till jobbet är det buss som gäller 2-3 dagar i veckan. Det trivs jag med!
Många bäckar små!

 

Grattis till 5 månader!