Drygt fyra månader har gått sedan jag började blogga. Det har hänt mycket under den här tiden, både framsteg och bakslag. Jag har lärt mig mycket, både allmänt om miljöfrågor men också om vad man verkligen kan åstadkomma bara man bestämmer sig för att skapa förändring. Om jag ska lyfta fram 4 stora förändringar i mitt och familjens liv så är det dessa:

  1. Nu är andelen ekologiska varor vi handlar mycket större. Vi kan strunta i röda lappar och extrapriser och istället leta efter bra ekologiska alternativ. Middagsmaten vi planerar baseras i större utsträckning på vilka bra ekologiska val som kan göras och vilka livsmedel det för tillfället är säsong för. Andelen kött vi köper har radikalt reducerats och består till stor utsträckning av vilt.
  2. Bakning har blivit en naturlig del av vår vardag igen. Surdegsbakandet är en passion med både gott och nyttigt bröd som resultat!
  3. Jag har kommit igång med mina odlingar igen efter en lång träda. Nu grönskar det för fullt i alla pallkragar och rabatter. Vi har redan börjat skörda av sallad, rädisor och kryddväxter. Underbart!
  4. Vi har tagit ett första viktigt steg mot att börja källsortera på allvar. Nu sköljs förpackningar och påsar ur och läggs i en låda i köket för vidare transport ut i garaget och sortering där. Sedan väntar återvinningscontainrarna.

 

 

 

 

 

 

Om jag ska nämna något bakslag så är det bussåkandet som har kommit av sig. Att jobba nära varandra gör det frestande att ta bilen tillsammans på morgonen. Men från imorgon så gäller Sommarkortet och då ska vi skärpa oss. Vi lovar!