Idag har jag återigen bakat fula ljusa surdegsbröd. Fast den här gången var det förväntat resultat. Det recept som jag testade idag bygger på att man formar ett bröd och lägger det med skarven nedåt i jäskorgen istället för som normalt med skarven uppåt. När brödet sedan vänds upp på plåten för att gräddas så kommer skarven uppåt och det är där som brödet kommer att spricka. Det blir då lite mera oregelbundet, fult alltså, jämfört med om man snittar brödet.
I detta bröd är det rätt mycket skrädmjöl, ett mjöl baserat på havre. Det ger god smak, men har inga särskilt bra bakegenskaper. Ett skräpmjöl med andra ord. Men nu gäller det ju att rensa skafferiet, så jag trycker in skrädmjöl i de flesta bak för att göra slut på det. Kommer inte att köpa mera av det. Antalet mjölsorter krymper …
Fula bröd men de smakade gott till soppan