Dags att summera första veckan som miljö- och energibloggare! Målsättningen att skriva ett inlägg om dagen har fungerat hittills. Det finns så mycket intressant att skriva om att det ibland har varit svårt att välja ämne. Kan ju inte skriva om allting på en gång …

Veckans bra val

Det  förmodligen bästa valet denna vecka var att köpa ett månadskort och börja åka buss till jobbet. Målsättningen är att välja bussen åtminstone 4 dagar i veckan. Nu när busskortet väl är inköpt så blir ju varje bortvald bilresa en ren vinst både för miljön och för min plånbok!

När det gäller maten så blev 4 middagar helt vegetariska, två soppdagar och två dagar med mexikanskt tema (chili sin carne). Av de inköp som gjordes till veckans mat var ungefär en fjärdedel ekologiska val.

Förra helgens brödbak var uppskattat! Bakade på de finare ekologiska mjölsorterna, ändå ligger priset på mitt hembakta surdegsbröd (ca 700 gram) på knappt 15 kr. Gissar att priset på ett bageri är minst det dubbla. Men priset är inte det viktiga utan smaken och den sköna känslan att veta exakt vad brödet innehåller.

Veckans mindre bra val

Jag vet med mig att jag kunde gjort bättre val i butiken. Andelen ekologiska varor kan bli fler! Är sur över att den där misstänkt billiga kycklingen hamnade i vagnen. Inget bra val! Borde köpa mera vilt fortsättningsvis. En god älggryta med kantareller hade inte varit dumt.

Veckan som kommer

Nu är det planering av kommande vecka som gäller, matsedel och inköpslista och sedan en tur till affären i eftermiddag. Förmiddagen ska nämligen ägnas åt brödbak!