Efter att vi rev en vägg och återställde vardagsrummet till sin ursprungliga storlek har vi paradoxalt fått mindre plats. Ja inte för möblemanget, men jag har mindre utrymme för mina sålådor nu under våren. Med ett mindre vardagsrum fick matbordet stå med kortändan mot ett fönster och den delen av bordet kunde jag då ”ockupera” för mina odlingar. Nu står bordet fritt i rummet och inte lika strategiskt placerat för odlingarna. Det blir för lite solljus helt enkelt.

Men skam den som ger sig. Maken snickrade raskt ihop en ”fönsterbräde-breddare”, eller vad man nu kan kalla det. Det är i alla fall ett halvt bord, lika långt som fönsterbrädan, som man enkelt kan haka på när tillfälligt behov finns av en extra bred fönsterbräda.

I höstas passade jag på att plocka fröer från gyllenbär och alla tomat- och chilisorterna jag odlade. Dessa har jag nu proppat ner i mina såkrukor och jag håller tummarna för att de gror riktigt fint. Sättpotatisen som jag köpte för några veckor sedan ligger också i fönstret och den groddar sig fint. Hoppas nu bara på varmt väder så att det går att sätta den i jord snart. Och alla andra fröer förstås som bara ligger och väntar …

Frösådd
Breddning av fönsterbrädan

 

Såkrukor
60 såkrukor preppade