I år kom jag igång ovanligt sent med att planera odlingarna och köpa hem fröer. Det trista vädret fick vårkänslorna att utebli och jag fick helt enkelt inte tummarna loss. Men i slutet på februari när vi hälsade på kompisar i Stockholm pratade vi mycket odlingar och jag fick inspiration att komma igång. Plus en mugg preppad med blandad chili med mig hem.

Så väl hemma beställdes årets fröer från Runåbergs och kom i jorden innan februari månad var till ända. I mitten på mars inhandlades sättpotatisen i trädgårdsbutiken i centrala Lund. I år blev det en ny tidig sort, Charlotte, som är släkt med Amandine och en delikatesspotatis. Den sena sorten, Arran Victory, har jag haft tidigare. Det blev 2 kg av vardera och det kommer fylla 4 pallkragar. Nu ligger sättpotatisen på fat för att förgro innan utplanteringen som jag hoppas sker till helgen.

I helgen som gick, påskhelgen alltså, gjordes den första omplanteringen av tomatplantorna. Det skapade plats i brättena för sådd av squash och gurkor. En ny duk till odlingstunneln är också beställd. Den förra gick senaste vinterstormen för hårt åt tyvärr.  Nu hoppas jag på varmt väder så att vi kan få ut växterna så tidigt som möjligt. Och direktså bönor med mera i landen. Härligt att säsongen kommit igång på allvar nu!

Årets frön
Årets fröer. Från Runåbergs såklart.

 

Chili
Fick med mig en mugg blandad chili från kompisar i Stockholm

 

Fröna i jorden
Fröerna i jorden i 26 februari

 

Fönsterbänk
Påbyggnad av fönsterbrädan för att få plats med sådden

 

Det gror
Tomaterna gror alltid först

 

Odling2018
15 mars. Det växer bra och potatisen är inhandlad

 

Omplanterat
2 april. Första omplanteringen