Som vanligt kan jag inte hia mig när jag köper frön. Jag har köpt lite för mycket igen, tänk att jag inte lär mig. Men det är inget stort problem, jag får väl ge bort några plantor. Största delen av fröna ska sås på friland så fort temperaturen tillåter, typiskt i maj. Men en del växter måste förkultiveras inomhus t.ex. tomater, paprika, chili, gurka och basilika. Igår gjorde jag slag i saken och sådde den första omgången. Sålådorna räckte inte till, men jag hade en hel hög med äggkartonger som kom till användning.

 

 

 

Jag inser också att trädgårdslanden måste utökas för att svälja de drygt 100 plantorna som ska drivas upp inomhus plus alla morots-, kål- och salladsfrön m.m. som ska sås direkt i landen. Och så några meter potatis utöver det. Förhoppningsvis kommer vi att ha en hel del att äta i sommar! 🙂

Det hade varit kul att bygga ett växthus för att kunna odla mera seriöst och också driva upp plantor tidigare och effektivare. Inte i år, men kanske ett annat år …

http://www.sydsvenskan.se/bostad/lang-vag-fran-drom-till-skord/