Vårkänslorna har slagit till på riktigt nu och då är det svårt att låta bli att grilla. Till gårdagens middag inhandlades därför Krav-märkt fläskkarré som maken föredömligt grillade. Som tillbehör köptes lite ekologiska salladsgrönsaker för att göra en grekisk sallad. Jag kunde helt enkelt inte låta bli … Vi har ätit så extremt mycket rotfrukter på senaste tiden, så jag tyckte vi för en gångs skull kunde unna oss att äta lite sallad. Jag längtar verkligen tills att det går att köpa lokalproducerade tomater och sallad och ännu mer tills att det finns hemmaodlad att tillgå.

Bortsett från salladsgrönsakerna så har jag skött mig denna vecka också och handlat ekologiskt och närproducerat så mycket som det bara går. På menyn för kommande vecka hittar vi bland annat:

  • Färsk pasta med pesto,  champinjoner i tomatröra och  mozzarellaost med tomat
  • Stekt spätta med potatis och remoulad
  • Rotfruktmos med falukorv
  • Vegetarisk ärtsoppa
Önskar alla en riktigt grön vecka!