Den här veckan blir ganska lugn och behaglig. Förra veckan gjorde vi några storkok, så nu finns det resurser i frysen att ta av. Skönt! Därför behövde jag inte heller handla så mycket idag. Min vagn såg nästan lite larvig ut idag. Här kommer jag och veckohandlar och täcker knappt botten på vagnen …

Planen för denna vecka är att koka en laddning kalops som räcker till två middagar (en för frysen). Jag fick tag på ekologiskt högrev idag och då får man ju passa på. Det finns rester av den goda kycklingen från förra veckan som ska bli grunden till en god pastarätt. Två köttfria dagar blir det med en laxrätt och linssoppa som finns färdig i frysen. Även rester på förra veckans pannbiffar och framför allt köttsoppan, som enligt maken var gudomligt god, finns på menyn. Jag var inte hemma den kvällen och missade denna gourmetmåltid. Tur att man får en andra chans!

Bra inköp

Vad gjorde jag för fynd idag då? Av 24 unika poster är 17 ekologiska (veckorekord så här långt! :-)) De bästa ekologiska valen var förmodligen frukt och grönt, där vi slipper få i oss rester av bekämpningsmedel.

 

 

 

Mindre bra inköp

De icke-ekologiska varorna som letade sig ner i vagnen var bland annat knäckebröd. Jag hittade inget roligt ekologiskt alternativ, så det fick bli Falu rågrut till dalmasen därhemma. Blir faktiskt mer och mer sugen på att testa att baka surdegsknäcke. Just den här helgen räcker dock inte tiden till. Ost är en produkt som är knepig att hitta bra ekologiska alternativ för. Det blev några konventionella ostar idag, bl.a. en norsk mesost som jag inte kunde motstå.

Det mest dumma valet, om jag ska kora det, är utan tvekan importerad gurka. Ingen bra produkt att köpa i Sverige vintertid!