Det är lördag morgon, bara jag som är vaken än så länge. Det superenkla surdegsbrödet står och jäser en sista stund innan det ska in i ugnen. I assistenten blandas degen till dinkelbrödet, favoritbrödet så här långt. En vanlig mysig lördagmorgon alltså och det är dags att summera den fjärde veckan som miljöbloggare. Tiden går fort när man har roligt!

Veckans bra val

Jag har idogt fortsatt med att åka buss till jobbet. Det har gett mig sköna stunder av avkoppling på bussen, uppfriskande promenader och en öm armbåge och bakdel efter gårdagens praktvurpa. Det var snorhalt på väg till bussen! Annars uppskattar jag att promenera. En av dagarna gick jag ner till stan och hoppade på bussen där på hemvägen. Det blev en halvtimme extra motion i trevligt sällskap. Jag känner ingen större längtan efter att börja åka bil igen, särskilt inte efter den senaste höjningen av bensinpriset till 15 kr/liter. Däremot längtar jag till våren och lite behagligare temperatur.

Inköpen i veckan har varit riktigt bra med många ekologiska val. Efter bra tips ska jag börja fundera mera kring de hår- och hudvårdsprodukter vi använder. Det ska bli spännande att fortsätta att testa kokosnötoljan (ekologisk förstås) och se om den funkar på mina torra händer.

 

Veckans mindre bra val

Det blev lite väl mycket kött (förvisso bara ekologiska val) på menyn den här veckan. Tre dagar nötkött och två dagar fågel varvat med en fiskdag och en vegetarisk dag. Det får bli en bättre balans kommande vecka! Jag ska också försöka få tag på mera vilt istället för nöt och gris framöver.

 

Medan brödet jäser ska jag nu börja planera veckan som kommer. Mer om det imorgon!