”Hur orkar du? Kommer du inte att tröttna snart?” Frågan har ställts både direkt och indirekt till mig. Kanske uppfattas jag som både jobbig och provocerande i mitt intensiva bloggande. Om det är några som verkligen hoppas på att jag ska lägga av så måste jag göra er besvikna. Jag är mer laddad än någonsin!

När jag nu sitter och ska summera första kvartalet (oj, vad tiden rusat iväg) som miljöbloggare så tänker jag inte lista allt som har hänt. Listan blir ju jättelång  🙂  …   Det intressanta är att det har gått så snabbt att förändras. Hur är det då möjligt?

Jag tror inte att jag hade åstadkommit en bråkdel om jag inte samtidigt hade börjat blogga om det jag gör och hela tiden reflektera kring vad mer som kan göras. I min yrkesroll skulle jag sagt så här: ”What’s measured gets done”. Till det kan man lägga till: ”What´s written gets done too”.

Att sitta en stund varje dag och reflektera kring vad man gör och varför är oerhört givande. Samtidigt så blir bloggen ett sorts kvitto, ett ”extra samvete”. Jag tänker mig för både en och två gånger innan jag köper en icke-ekologisk vara eller tar bilen när jag inte måste.

Så vill du skapa förändring, börja blogga! Man blir mer inspirerad, det går fortare och blir mycket mycket roligare!