Många med mig tycker nog att det är knepigare att välja bra fisksorter med tanke på olika miljöaspekter än att välja bra kött. När fiskbilen kom förbi senast köpte jag bl.a. rödspätta som väl kan betraktas som en ok fisk att äta. Dessutom är den ju mycket god. Oftast steker vi den panerad och serverar med kokt potatis och hemgjord remoulad. Denna gång så blev det istället en rätt som jag minns från när jag var riktigt ung. Rödspättan fylls med champinjoncrème och kokas i vin och grädde och serveras med en topping av kaviar. Ingen kan med bästa vilja i världen påstå att det blir vackert, men gott är det!

Festlig rödspätta, inte vacker men mycket god

 

 

 

 

 

 

 

Festlig rödspätta

8 spättafiléer (eller 4 riktigt stora)
1 burk champinjoncrème
salt
1 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
1 burk svart kaviar

  1. Smörj en form. Lägg hälften av filéerna i formen. Salta lätt och bred på champinjoncrèmen. Täck med resten av filéerna och salta.
  2. Häll över vinet och den vispade grädden.
  3. Ställ in i ugnen i 225 graders värme ca 15 minuter. Känn efter att fisken är färdig.
  4. Lägg på kaviaren och servera med pressad potatis och grönsaker efter säsong.

Ät och njut!