Efter den senaste tidens alla rapporter om fusk med färdigmat kan man undra om det fortfarande finns köpare till den? Vi har aldrig varit några storkonsumenter av färdigmat. Det vi köpt hem har varit lite färdiga köttbullar och typ pyttipanna för att ungdomarna skulle kunna fixa enkla mellanmål när de kom hem från skolan. Oklart förstås vad det har varit för innehåll i dessa …

Med vårt mera miljömedvetna sätt att handla följer också självklart att färdigmat väljs bort. Det finns till att börja med nästan inga ekologiska alternativ och kontrollen över innehållet och mängden tillsatser är ju begränsad.

Senaste nytt idag är undersökningar från USA som visar på ett utbrett fusk med fisk. Det kan kanske i vissa fall vara ännu värre än fusket med kött, i alla fall om man fuskar med fisksorter som är hotade av utrotning.

Vad ska man då våga handla numera? KRAV- och miljömärkningar skapar givetvis en större trygghet för att man verkligen får den vara men förväntar sig. Så köp ekologiska varor från leverantörer du kan lita på och laga mat från grunden!

http://www.sydsvenskan.se/sverige/mer-fardigmat-dras-tillbaka/

http://www.sydsvenskan.se/mat–dryck/undersokning-fisk-felmarkt/