… på biblioteket blev det idag. Med tanke på hur mycket jag läser och hur många böcker jag lånar per år (minst 50) så besöker jag biblioteket väldigt sällan. Och aldrig för att låna böcker! Alla mina boklån sker digitalt och sker därför hemifrån, typiskt när biblioteket är stängt.

Från att ha varit en riktig hamster som samlade fysiska böcker på hög har jag tagit steget till att mycket uppskatta den digitala boken. Den har ju så många fördelar. I min tablet kan jag ha en hel hög med aktiva böcker, mycket praktiskt på resor. Lånade böcker behöver dessutom inte lämnas tillbaka. När lånetiden gått ut går de helt enkelt inte att öppna längre. Möjligheten att ändra storleken på texten uppskattar jag verkligen också.

Så vad gör jag då på biblioteket? Jo, det besöker jag vid olika föreningsmöten och föreläsningar och som idag för att köpa biljetter till ett av Teaterföreningens event. I vissa avseenden är jag väldigt analog och föredrar levande musik och teater. Det som väntar närmast är en konsert med Rickard Söderberg som jag ser mycket fram emot!

Biblioteket
Bibliotek & konsthall