Jag brukar inte avge några formella nyårslöften, men i år har jag peppat mig själv med en liten spännande utmaning. Den går ut på att jag ska ta med mig matlåda till jobbet varje dag. Och om jag inte har med mig matlåda så blir det helt enkelt ingen lunch. Det är dealen!

Drygt 2 månader in på året så är facit att jag bara har blivit utan lunch vid ett tillfälle. Det var i samband med att jag varit bortrest med jobbet. Faktum är att jag är positivt överraskad över utfallet. Trodde nog från början att det skulle bli lite si och så. Jag brukar ju ha perioder när jag är flitig för att sen tappa och bli lite lat igen.

Varför grejen med matlåda då? Jo dels så kan jag styra exakt vad jag äter, bra råvaror och sammansättning av maten. Sen är det ett utmärkt sätt att minska matsvinnet. Att det dessutom är en ekonomisk aspekt på det hela gör det inte sämre. Det finns mycket pengar att spara på att ta med sig egen mat. Om jag (lågt räknat) sparar 30 kr per arbetsdag så blir det ca 7000 kr på ett år. Och de pengarna kan man ju göra annat kul för.

Smaklig spis!

Lunchlåda
Löksoppa med gratinerad getosttoast. Inte så vacker anrättning p.g.a. färgen som rödlöken ger, men väldigt gott!