Nyårsafton tillbringades traditionsenligt i goda vänners lag. Årets tema var hav, så allting gick i havets tecken, maten, dukningen, musiken. Och så klädseln förstås. Det var en kreativ blanding av Titanicpassagerare i frack och flytväst, olika fiskare, matros, guldfisk och badbrud. Vi lagade god middag tillsammans, fisk såklart, och fick också till en efterrätt med havstema.

Idag väntar nästa tradition, nyårsdagsmiddag där värdparet utlovat vegetarisk mat. Inledningen på nyårdagen blir en dag av lugn och ro framför TVn. Nyårskonsert och backhoppning känns lagom ansträngande efter att jag gräddat årets första bröd som jäst i kylen sedan igår eftermiddag.

Så det gamla året avslutas med brödbak och fisk och det nya inleds med brödgräddning och vegetariskt. Och i goda vänners lag. Det kan ju inte vara bättre!

Nyårsoutfit
Storfiskaren redo för party

 

Efterrätt med havstema
Efterrätt med ”havstema”, mussla fylld med kolakräm, lemoncurd-grädde och hallonbåt som livbåt

 

Årets första bröd
Årets första bröd, grötbröd har blivit en ny favorit