Något man verkligen kan njuta av i asiatiska länder är den goda maten. Smakerna av soja, sesamolja, chili och sichuanpeppar är helt ljuvliga. Men självklart är det svårt att låta bli att fundera kring hur maten producerats. Det gör jag ju förjämnan. Hemma har jag inte full kontroll på vad jag äter på en restaurang, men jag kan i alla fall ställa frågor. I Kina med språkbarriären blir det knepigt. Så jag äter och njuter av smakerna men funderar på hur klimatsmart den är …

För andra gången i mitt liv hamnade jag på en restaurang som hade bambularver på menyn, och även nu fegade jag ur och lät bli att beställa in det. Men nu har jag bestämt mig. Om jag får möjlighet en annan gång ska jag inte vara så mesig utan verkligen testa. Insekter är en föda som bara förekommer i ett fåtal kulturer, men skulle kunna bli en viktig näringskälla för många fler enligt FN:s rekommendationer. Jag önskar att jag varit lite modigare, det var ju faktiskt bara larvigt att låta bli!

Bambularver
Äta myror? De är världens käk, kittlar dödsskönt ..  Nej, men varför inte lite larver!