Under arbetsveckan i Beijing varierade möjligheterna att äta lunch. En dag blev det macka på Starbucks i brist på tid (inte särskilt kul). En annan dag god koreansk mat ett stenkast från kontoret. Problemet är att det oftast tar för lång tid att gå ut och äta. I köpcentrat precis vid kontoret hittade vi en bra kompromiss, en kinesisk variant på Pastamannen. Där fanns en buffé med nudlar och stekt ris som man fick med sig i en burk, toppat med lite stark sås. Jag testade nudlarna som var riktigt goda, rätt mycket sting i dem. Hyfsat nyttigt tänker jag mig, vegetariskt och snabbt att både handla och äta. Och dessutom till det humana priset 8 RMB, ungefär 11 kr. Vegetarisk take-away, det är något jag önskar att det fanns mer av i Sverige.

På flygplatsen passade vi på att äta lite dumplings i väntan på vår flight. Jag är riktigt svag för det. Har testat vid ett tillfälle att göra dumplings själv, då med understöd från en kinesisk kollega. Känner verkligen lust att testa det igen. Det får väl bli ett av vårens matprojekt. Påminner lite om att göra egen fylld pasta, men ändå inte. Gott, gott är det i alla fall!

Lunch i Beijing
Prisvärda nudlar

 

Dumplings i loungen
Dumplings