Bland det roligaste jag vet när jag besöker andra länder är att gå in i vanliga matvaruaffärer. Det är så spännande att gå runt och titta på lokala varor, en del som man känner igen och en del helt okända varor. Särskilt kul är det att få en inblick i människornas vardag och vad de äter till middag genom att studera vad som ligger i deras kundvagnar.

I Beijing passade jag på att ta en runda i matavdelning i varuhuset precis vid kontoret. I frukt- och grönsaksdisken fanns det många spännande varor som är svåra att få tag på i Sverige. Jag köpte lotusrot för första gången och en dragonfruit som jag utgick ifrån var den vanliga vita. Men det visade sig vara en rosa variant som jag aldrig provat förut. Eftersom jag gärna lagar kinesisk mat passade jag på att köpa lite kryddor också. Favoriten är sichuanpeppar som ger ett härligt sting till maten. Ätbara souvenirerna är inte dumt alls!

Grönsaker

Grönsaker

 

Kinesisk grönsaksdisk
Mera grönsaker

 

Lotusrot
Lotusrot

 

Kryddor
Kryddisken

 

Inköp
Lite kryddor, lotusrot och dragonfruit