Först tyckte vi att det verkade lite kallt ute. 15 grader lockade inte direkt för att äta frukost ute. Men medan vi hann avnjuta frukosten inomhus med nybakad Drottningsholmslimpa som lyxats till med torkade aprikoser (återkommer till denna) så hände det saker. Temperaturen steg till 18 grader ute och i gurkhuset från 18 till 26 grader på mindre än 20 minuter. Dags alltså att ta tekoppen i handen och gå en liten inspektionsrunda i trädgården. Detta är absolut den allra bästa stunden på dagen.

Det första att göra var förstås att öppna gurkhuset så att temperaturen inte rusar över 30 grader. Ungefär 25 grader sägs vara lagom. Jag tittade också nöjt på nästa gurka att skörda. Den har växt till sig ordentligt.

En riktigt präktig gurka!

 

 

Sedan pratade jag allvar en stund med mina tomater. Det är inte sant vilken tid det tar för dem att mogna i år. Har gått här otåligt i veckor och tittat på en mängd gröna tomater som verkar vägra att bli röda. Har aldrig varit med om att det tagit så här lång tid. Plommon har också tagit god tid på sig i år, men nu börjar de mogna och två veckors magknip har inletts!

Väldigt skönt är det i alla fall att börja dagen på detta avkopplande sätt. Carpe diem!