Visst är det tjusigt med jämna och frodiga gräsmattor utan ogräs! Vår gräsmatta har snarare varit ojämn och full med mossa och ogräs den senaste tiden. Dags att göra något med andra ord. Men utan att använda oss av konstgödning och ogräsmedel.

Vi satte igång med att införskaffa en vertikalskärare. Tyvärr är den bensindriven, men vi ska ju inte köra den så ofta och då bara på miljöbensin. Halva gräsmattan har vi nu hunnit köra igenom och samla upp mossan.

Nästa steg var att lägga på lite gräsfrön där det var tomma fläckar och där pallkragarna stod förra året. Sedan toppdressa. Det jag dock insåg när jag läste innehållsdeklarationen för toppdress var att den innehåller järnsulfat för att motverka mossa. Det vill inte jag sprida ut i gräsmattan så det fick bli en kompromiss där vi blandade ihop KRAV-märkt jord och kogödsel istället. Förhoppningsvis funkar det lika bra.

Efter en mycket torr vår har det nu äntligen kommit lite regn så det finns nog goda chanser att gräset kommer igång att växa. Till helgen blir det kanske tillräckligt bra väder för att fixa andra halvan av gräsmattan. Grön ska den bli är planen!

Grön gräsmatta