En trevlig detalj med att åka buss till jobbet är att det är så enkelt att hoppa av nere på stan och gå och botanisera på smultronställena. Igår var huvudärendet ett besök på Gleerups. Det är numera väldigt sällan jag köper böcker eftersom jag nästan uteslutande läser digitala böcker, eller kanske man skulle kalla det ekologiska böcker. Att besöka Gleerups står för mycket nostalgi. Där har jag gått så många gånger och botaniserat och fyndat på de klassiska bokreorna.

Efter Gleerupsbesöket blev det en liten ekologisk rundtur på stan. Jag köpte tygkassar på Coop. De har en bra sort med ordentlig botten så de funkar bra när man köper t.ex. mjölk. Gulliga är de också! Jag har bestämt mig för att försöka undvika plastkassar så mycket som det bara går. Bengtssons ost fick också ett besök. Självklart frågade jag efter ekologiska ostar. Utbudet är inte särskilt stort, men det kommer upp en del intressanta gårdsmejerier numera som gör ekologiska ostar. Jag köpte två hårdostar gjorda på getmjölk, en lite mildare och en med riktigt mycket klös. Gott, gott!

Malmborgs är den obligatoriska anhalten när jag går på stan. Jag köpte vildsvinsfärs som numera är den naturliga ingrediensen i vår köttfärssås. Miljövänligt och mycket gott. Färsen är så smakrik att man knappt behöver krydda den.

Även på surdegsbageriet gjorde jag ett besök, men det återkommer jag till imorgon …